Peking – Kiina :: Matkaopas Kiinan pääkaupunkiin, Pekingiin

pieni matkaopas

Pekingin Olympialaiset

Peking on saanut haasteen toimia seuraavien kesäolympialaisten isäntäkaupunkina. Se päihitti äänestyksessä Pariisin, Istanbulin ja Osakan, jotka olivat myös ehdolla olympialaisten pitopaikaksi. Pekingin Olympialaiset pidetään ensi kesänä ja ne käynnistyvät 8. elokuuta. Pekingissä kisaillaan 28 lajissa noin 10 500 osallistujan voimin aina elokuun 24. päivään saakka. Olympialaiset tulee avaamaan Kiinan presidentti Hu Jintao. Tulevista olympialaista on käytössä myös ilmaisut XXIX olympiadin kisat tai XXIX kesäolympialaiset, joissa XXlX tarkoittaa järjestyslukua 29 (todellisuudessahan kisat ovat vasta 26. nykyaikaiset kesäkisat järjestyksessään, sillä välissä kolmet kesäolympialaiset ovat jääneet kisailematta).

Olympialaiset myös houkuttelevat kaupunkiin muitakin kuin pelkästään urheilijoita, nimittäin isäntäkaupungit täyttyvät muutamaksi viikoksi olympialaisten aikaan myös turisteista, niin myös Peking ensi elokuussa. Monet lähtevät Pekingiin omatoimisesti, mutta myös usea saapuu kisakaupunkiin matkatoimistojen järjestämien kisamatkojen mukana.

Suomessa virallinen olympialaisten pääsylippujen myyjä on Suomen Matkatoimisto (www.smt.fi), jonka kautta voi myös varata valmiita kisapaketteja, joihin sisältyy lennot ja majoitus sekä joitain retkiä. Lisämaksusta tietysti asiakkaan haluamat kisojen pääsyliput.

Lennot, hotellit ja liput Pekingin Olympialaisiin voi myös varata esimerkiksi seuraavalta sivulta:
http://www.olympic-vacations.com/english/step3.php

Pekingin Olympialaisten 2008 viralliset kotisivut (englanniksi) löytyvät osoitteesta http://en.beijing2008.cn/